dimecres, 10 de novembre del 2010

Avaluació de la qualitat del VGI

Per a entendre la qualitat de la informació geogràfica hi ha que tindre clar una cosa. Aquesta és que quan es crea nova informació partint d'una referencia, google maps, openstreetmap, o la cartografia oficial de qualsevol institució cartogràfica, la qualitat entesa com a precisió sempre be definida per la precisió de la cartogràfica de referència.

Un altra cosa molt diferent, es quan en referim als atributs, a les dades que estan geocodificades. Aquestes dades depèn molt dels coneixements del usuaris, es a dir si s'esta cartografiant la vegetació depèn dels coneixements botànics del creador de la informació. Com avaluem aquesta qualitat? segons el currículum professional de l'autor, si es així que passa amb les dades creades per aficionats que coneixen el territori i les plantes però no tenen un currículum "oficial"?

En l'article d'Stark fa una avaluació de la precisió de les adreces dels nombres de les cases en els carrers, mitjançant la desviació de la seu posició original. Es a dir es fa una avaluació de la posició geogràfica.

Reflexions sobre l'article:
Hans-Jörg Stark, “QUALITY ASSESSMENT OF VOLUNTEERED GEOGRAPHICINFORMATION (VGI)
BASED ON OPEN WEB MAP SERVICES AND ISO/TC 211 19100-FAMILYSTANDARDS,” GEOInformatics 13, no. 7 (October 13, 2010): 28-31, http://www.geoinformatics.com/blog/in-the-spotlight/quality-assessment-of-volunteered-geographic-information-vgi