dilluns, 5 de juny del 2017

Ruta La vall d'Uixó-Eslida-Aín-Tales

Aquesta es una ruta que feia temps venia ruminat. Es tracta de visitar la part est de la Serra d'Espadà passant. Es pot fer en un dia, però cal estar preparats no el recoman per a iniciats en el senderisme o quan no estem acostumats a caminar.

Powered by Wikiloc

La primera part de l'etapa es la mes dura, ja que pugem a les eretes per continuar per la carena que separa els termes de La Vall d'Uixó Artana i Eslida, no obstant tenim unes vistes espectaculars de la serra i de la mar Mediterrània. No obstant si s'espera un dia de calor aquest tram pot resultar molt dur
Vista de la Vall d'Uixó.
 Una de les coses bones que te l'etapa de la Vall a Aín es que podem trobar moltes fonts al llarg del camí on omplir la cantimplora així es que no cal racionar l'aigua.

Font de l'Anogueret.
 La ruta fins a Eslida ve senyalitzada per un GR, és el GR 36 que recorre la Serra d'Espadà de Nules a Montanejos. El GR el trobarem una volta passades les Eretes ja en la carena. Fins a les Eretes podem Seguir un PR. Una volta  passat Eslida enganxem amb un PR que ens portar fins Aín. Aquest tram no està molt ben marcat i alguna volta es perd sobretot al coincidir amb el barranc.
Panoràmica de la Serra d'Espadà
L'arribada a Aín ens deixa una postal del poble blanc. tant si hem descansat en Eslida com si no Aín es un bon lloc per a reposar forces. fins Aín la major part del camí transcorre entre boscos, a voltes mes obert, a voltes mes tancats de pi rodeno i sureres.
Vista d'Aín
El tram d'Aín llevat de la primer pujada transcorre de baixada entre un bosc de pi blanc.

És una ruta agradable que admet moltes variacions sobre el traçat que us presentem en aquesta entrada y que podeu fer tant a l'hivern com a l'estiu ja que hi ha trams d'ombra que resultem molt agradables.